För närvarande har vi inga aktuella kullar
(Vi har en tik för omplacering, Lexie) 


 

sheltierun Hillswick "Lexie" 

Det är med stor sorg i hjärtat som vi måste ta ett tuft beslut om att omplacera våran fina Lexie. 

Vi har en snart 2-årig tik för omplacering. Lexie som hon kallas är en glad och sprallig tjej som är extremt lättmotiverad. Allt från mat, godis, gos och leksaker fungerar som belöning vid träning. Hon är ensamhetstränad och van att vara ensam när husse eller matte arbetar. Dock önskar vi ett nytt hem för Lexie där hon ska kunna följa med så mycket som möjligt, för den sociala individ hon faktiskt är. Hon är fortfarande valpig i sitt sätt men även i sitt beteende, och ligger lite efter i socialiseringen då det varit begränsat med den typ av träning det senaste året. Därför behöver hon nu komma till någon som har tiden med henne. Men även att den som övertar henne tar med henne och att hon får utveckla sig att socialisera sig. Lexie är absolut inte reserverad utav sig, varken till människor eller andra djur. Hon älskar alla men i nya miljöer så  har hon lite svårare att komma till ro och har lätt till skall.

Under det senaste året har Lexie gått en nybörjarkurs i rallylydnad, testat personsök vid ett tillfälle samt så har hon även tränat nosework & utställning. Hon är positiv till allt och väldigt lättlärd.

Lexie har C/D-höfter, armbågar UA, fri från patella och ögon UA. Hon ska därmed inte användas till agility eller avel. Hon är uppkollad hos Fagerholt Rehab och hon har inte ont eller är påverkad av sina höfter. Dock bör träningen anpassas efter hennes förutsättningar.(Även om hon inte är påverkad idag så vill vi inte riskera att hon skadas framöver). Långa skogspromenader eller bus är inga problem. Lexie är uppvuxen med barn och andra hundar och fungerar bra med det. Men vi önskar att hitta ett hem där hon får vara ensamhund och får all uppmärksamhet då vi upplever att hon behöver det. Hon är ensamhetstränad själv hemma. utan andra hundar vilket hon fixar.

Rätt hem för Lexie är det viktigaste för oss! Så vi känner inte någon stress att omplacera henne så hastigt. Hör gärna av er till oss vad ni kan erbjuda Lexie om ni är intresserade. Självklart är ni varmt välkomna att hälsa på och träffa henne. Vi vill som sagt inget annat än att Lexie ska må bra och få all tid hon behöver. Även om det är ett jobbigt beslut för oss att ta, så måste vi tänka vad som blir bäst för Lexie. 

Vid intressen så kontakta oss gärna via mail: anderssonemelie4@gmail.com